vad är orsakerna till armarna smärta efter axelskada ?

Det är ibland svårt att fastställa den exakta ursprung eller orsak av kroppslig värk och smärta . Enligt FightingFatigue. com , smärta forskare menar att ursprunget till all smärta är inflammation ( smärta och svullnad ) och kroppens reaktion på det . Det vore motiverat då att inflammation och kroppens reaktion på det kan vara en av orsakerna till armarna smärta efter axelskada

axelleden

axelleden är ett komplicerat system av muskler , ben och senor som gör det möjligt för ett stort utbud av rörelse för din arm . Tyvärr är en bieffekt av denna omfattande rörlighet ökad risk för skada . De tre ben i axeln inkluderar skulderbladet ( skulderbladet ) , överarmsbenet ( överarm ben ) och nyckelbenet ( nyckelben ) . Det finns fyra muskler finns i axelleden med senor ansluta sig till skelettet , för att möjliggöra förflyttning av din arm .

axelskador

De två viktigaste orsakerna till de flesta axelskador är degeneration eller slitage och överdrivet våld eller utöva alltför stor påfrestning på senor överarmsmuskeln . På grund av den tendinous ( som består av senor ) typ av axelleden , får den lite i vägen blodtillförsel . Shoulder problem är vanligt hos äldre på grund av bristen på blodtillförsel , som också kan förlänga läkningsprocessen när en skada inträffar . Överdriven-kraft skador uppstår vanligtvis när du försöker lyfta ett tungt föremål eller när kraft appliceras på armen när det är i en ovanlig position .

utstrålande smärta

Det är inte ovanligt att smärta från en akut eller kronisk skada att resa till kringliggande områden av kroppen . Det är delvis det som gör det så svårt ibland , att sätta fingret på ursprunget till smärta eller skada när det inte utåt uppenbar . Utstrålande smärta, såsom underarm smärta efter axelskada kan bero på att nerverna få dras eller klämmas och orsaka smärta längs hela nerven . Traveling smärta kan också kroppens försök att skydda den skadade regionen genom att överbelasta närliggande områden.

Orsaker till ärmarna Pain

axelleden skador kan resultera i något som mindre som muskelinflammation utan bestående skador eller helt eller delvis ett tår i en muskel som kan kräva operation för att reparera den . Hursomhelst kan inflammation och obehag som skapats av en axelskada spridit sig till närliggande områden som hals, bröst , överarm och underarm . Den ärrvävnad från en läkt felaktigt tår i ett axelleden muskel kan orsaka underarm smärta och obehag med vissa rörelser . Ett vanligt axelproblem kallas bursit (inflammation i Bursa ) kan orsaka smärta för att föras vidare till halsen , armen och under armarna .

Förebyggande /Lösning

Stretching och förstärkning av axelleden villkor muskler och senor , samtidigt bidra till att förebygga axelskador . På en webbplats som thestretchinghandbook. com du kan hitta ett par bra sträckor för axelpartiet . Ju tidigare en axelskada behandlas ordentligt, snabbare din återhämtning kommer att bli och desto mindre sannolikt är en liknande skadan skulle återkomma.

Varning

Det finns andra allvarliga orsaker till både axeln och armarna smärta, såsom ett hjärta tillstånd eller en nära förestående hjärtattack . Även om du har drabbats av en axelskada , inte anta att armarna smärta är direkt relaterad till skadan . Rådgöra med en läkare för att utesluta andra möjliga orsaker som kan innehålla : inflammation i lymfkörtlarna ( i armhålan ) , drog muskel-eller muskel-stam , reumatoid artrit , allergier , AIDS , leukemi , cancer , svullnad i armhålan lymfkörtlar och infektiös mononukleos .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.