Så för att lindra smärta väntar på höftledsoperation

Om du förbereder för höftledsplastik, är chansen att det är på grund av allvarliga höft skada. Du är också sannolikt upplever svår smärta och minskad rörlighet. Höftledsplastik bidrar till att avlägsna skadade brosk och ben och ersätta den med en ny höftled. Detta bör lindra smärta och förbättra rörligheten efter operationen, men det finns sätt att lindra smärtan i väntan på höftledsoperation
1.
Ta anti-inflammatoriska läkemedel för smärtlindring. Mediciner, som ibuprofen och naproxen, finns tillgängliga över disk, och kan lindra svullnad och minska smärta. Du kan också prova paracetamol som smärtlindring.
2.
Stanna upp dina fötter. För att minska höften smärta, måste du vila mycket och minska onödiga rörelser. Vila mycket kommer att bidra till att höften inte sväller på grund av ökad belastning och stress. Detta kommer att bidra till att lindra höftproblem i väntan på en höftledsoperation.
3.
Ansök is till höften. Använda en kylklamp kommer att minska svullnad och inflammation i höften. Ice har också fördelen att hjälpa till att bedöva området, med några omedelbar smärtlindring. Se till att isen i 20 minuter åt gången och hålla något mellan huden och isen för att förhindra irritation.
4.
Fortsätt varje övning eller sjukgymnastik. Motion hjälper att öka rörligheten och kommer att underlätta övergången under återhämtningen också. Ökad rörlighet och gemensamma område är hjälp för att minska smärta och öka livskvaliteten. Se till att godkänna eventuella ändringar i träningsprogram med din läkare i förväg.
5.
Kontakta din läkare. Om smärtan blir allvarligt eller nya uppstå komplikationer före höftledsplastik, tala med din läkare. Hon kanske kan hjälpa till att lindra smärtan med receptfria smärtstillande eller föreslå alternativa terapier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.