alternativ medicin botemedel mot artrit smärta i ben

Artrit är en sjukdom som leder smärta och försämring av lederna. Det finns många olika typer av artrit, som alla kan påverka benen. Många alternativa lösningar finns för att behandla smärta i benen som orsakas av artrit. Innan du väljer en alternativ lösning, diskutera det med din läkare för att minska risken för oönskade bieffekter

naturläkemedel

Willow bark är ett naturläkemedel som traditionellt används för behandling av smärta. Den aktiva alkaloid, salicilin, är nära besläktat med acetylsalicylsyra (Aspirin). Enligt Web MD, kan pilbark vara effektiv för behandling av smärta orsakad av artros. Willow bark kan tas i tablettform eller som te. Den rekommenderade dagliga dosen för vuxna är 3 till 4 koppar te gjort med 1För 2 tsk. torkad bark, eller 60 till 240 mg standardiserat salicin i tillägg form.

Cayenne är en annan utmärkt naturläkemedel mot smärta. Den innehåller capsaicin --- en alkaloid med starka smärtstillande egenskaper. Enligt National Institutes of Health, upplevde 80 procent av patienterna som behandlades med capsaicin grädde en signifikant minskning av artros smärta efter endast två veckors användning. För att göra en aktuell grädde, tillsätt 1 msk. av Cayenne pulver till u00BD kopp kakaosmör eller lotion och blanda väl. Over-the-counter salvor som innehåller capsaicin finns också i de flesta livsmedelsbutiker och hälsokost tillägg.

Andra örter med potentiella smärtstillande egenskaper inkluderar ingefära, valerianarot och Epsom salter, varav den sistnämnda kan läggas till ett varmt bad för sitt muskelavslappnande effekter.

Akupunktur

Akupunktur är en form av traditionell kinesisk medicin (TCM) som omfattar att infoga tunna nålar i delar av kroppen som kallas tryckpunkter. Enligt Web MD, är akupunktur bland de läkare rekommenderar naturläkemedel för artrit smärta.

Akupunktur är tänkt att fungera genom att utlösa produktionen av endorfiner --- kroppens naturliga smärtstillande signalsubstanser. När nålen kommer i kontakt med muskel förorsakar det en värkande känsla som signalerar hjärnan att frigöra endorfiner. Akupunktur är mest effektiv när den används för att behandla kronisk smärta likt artrit.

Outlook och Livsstil

Samtidigt som alternativ medicin kan vara effektiv för att lindra artrit smärta i benen, det är mest effektiv när den används tillsammans med en sund livsstilen. Inkludera i din kost massor av färsk frukt och grönsaker som innehåller antioxidanter och andra hälsosamma ämnen. Enligt ABCNews. com, livsmedel som innehåller höga halter av mättat fett kan förvärra inflammation och bör undvikas av personer med artrit.

Sikta på 30 till 45 minuter av mjuka, viktbärande motion varje dag. Simning, yoga och pilates är bland de många former av motion som rekommenderas för artrit drabbade. Eftersom sömn är avgörande för hälsan hos immunförsvaret, få minst 8 timmars sömn varje natt rekommenderas i alla smärtlindring regim.

Öva friska teknik stresshantering kan också leda till minskad smärta och spänningar. Djupandning, meditation och räkna övningar kan hjälpa till att bekämpa stress när de utförs ofta. Avsätt tid varje dag för avkopplande aktiviteter, helst 30 minuter före läggdags. Att hålla en blogg är ett utmärkt utlopp för svåra känslor och kan hjälpa dig att spåra dina framsteg i hanteringen av artrit smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.