hur att lindra smärtan av sporrar

Ett ben sporre är en liten förhöjning som sitter på kanten av ett ben, vanligtvis ett ben som är nära en av dina leder, enligt Mayo Clinic. Bone sporrar också kallas osteofyter och kan orsakas när en kalcium insättning former i kroppen. Vissa människor har ben sporrar och upplever inga yttre symtom alls, medan andra kan känna smärta när sporre kommer i kontakt med mjuka vävnader i kroppen eller en nerv. Mediciner, övningar och kirurgi kan alla lindra smärtan av sporrar
1.
Vila område av kroppen där du har en sporre. Bone sporrar kan gnida mot dina leder och senor och orsaka smärta, enligt American Academy of Orthpaedic Surgeons (AAOS). Vila rygg, höft, häl eller andra områden där Spurs är vanligt kan hjälpa till att lindra smärtan.
2.
Ta en icke-steroid antiinflammatorisk substans (NSAID) såsom ibuprofen eller paracetamol för att lindra din smärta. Mediciner av detta slag minskar inflammationen mellan sporren och mjukdelar eller leder. Använd enligt anvisningar från din läkare eller enligt anvisningarna på läkemedlets förpackning.
3.
Utför stretchingövningar för att lindra häl smärta i samband med sporrar. Stretch bredden av vävnad som går tvärs över botten på foten genom att rulla en burk soppa eller liten boll fram och tillbaka med foten. Arch foten upp mot taket flera gånger innan de fick ur sängen på morgonen. Dessa övningar är effektiva för att behandla plantar fasciit, och kan också lindra smärtan av en hälsporre.
4.
Fråga din läkare om kirurgiskt avlägsnande av dina ben sporre om din smärta blir försvagande. Några sporrar på ryggraden eller runt andra leder orsakas av degenerativa sjukdomar som artrit, och kan behöva tas bort för att reparera ledskador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.