hur man hanterar smärta levercancer

Förutom att försöka utrota cancer i kroppen , är ett sekundärt mål av cancer behandling för att hjälpa individer klara symptom på cancer , inklusive hantering av den lokala och systemiska smärta som ofta förekommer som cancer sprider sig . Enligt cancerregistret webbplats med information CancerCompass. com är levercancer bara verkligen kan "botas "när det har upptäckts på ett tidigt stadium . Men även om din cancer är efter detta skede kan åtgärder vidtas för att minimera smärtan
1 .
Rådgör med din läkare att utforma en plan smärtlindring . När man överväger smärtstillande åtgärder , stadium av cancer , där det har spridit sig och patientens oro ( t. ex. smärttröskel och biverkningar av smärtstillande läkemedel ) kommer att beaktas. Enligt Cancer Centers of America , börjar smärtbedömning med fastställande av placeringen av smärta , dess intensitet, varaktighet, dess effekt på livskvalitet och patientens coping förmåga.
2 .
Tänk smärtstillande medicin när biverkningar av dessa läkemedel är en mindre roll än hur allvarlig smärta i sig . Även om receptbelagda läkemedel såsom paracetamol 3 och Vicodin kan ge viss lättnad mot övergående smärta , dessa mediciner bär vissa risker , såsom nödvändigheten av eskalerande doser och risken för missbruk .
3 .

Tänk palliativ behandling i de fall där cancern har spridit sig till andra organ i kroppen . Palliativ behandling är tillämpningen av traditionella cancer såsom kirurgi , kemoterapi och strålbehandling, men till skillnad från "normala " versionerna av dessa behandlingar , som försöker tvinga cancer i remission är målet för palliativ behandling för att kontrollera några av symptomen av cancer och ge viss lindring från smärta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.