livmoderhalscancer smärta i nacke , skuldra , överarm

Om cancer orsakar smärta i delar av kroppen långt från den ursprungliga platsen, är det troligt att cancern har metastastized , eller sprida sig till områden långt bort från den ursprungliga tumören . När det gäller livmoderhalscancer , smärta i axlar , armar eller nacke är oftast ett tecken på extremt avancerad cancer , som föranleder en ändring i mål för din behandlingsplan

livmoderhalscancer

Enligt medicinska hemsida Medline Plus , livmoderhalscancer är en av de mer vanliga cancerformer hos kvinnor över hela världen, men hur ofta oupptäckta livmoderhalscancer i USA är mycket lägre på grund av regelbunden gynekologisk vård . Symptom på denna sjukdom inkluderar oregelbundna menstruationer , blödande efter klimakteriet eller kontinuerlig flytningar från slidan .

Cancer Staging

Som cancer utvecklas , flyttar det från den ursprungliga platsen till omgivande lymfkörtlar , och sedan i hela kroppen till andra organ och vävnader långt från den ursprungliga platsen . Enligt American Cancer Society är denna process som kallas metastatis . Den cancer reser normalt i benen , orsakar lokal smärta och försvaga den strukturella integriteten på benen.

Lokaliserad Övre smärta i kroppen

När en cervixcancer diagnos har ställts och du upplever ihållande och lokal smärta i nacke , axlar och armar bör du genast en tid hos din vårdgivare för en fullständig utredning , eftersom det är möjligt att cancern har spridit sig till avlägsna platser .

Överväganden

En annan möjlig orsak till lokal smärta i axlar , kunde överkropp och armar vara från din cancerbehandling protokollet . Kemoterapi och strålbehandling är båda kända för att komma med ( ibland tunga ) biverkningar , inklusive resulterande smärta i hela kroppen . Även om det är möjligt att cancern har spridit sig , är det också möjligt att smärtan bara är en biverkning av behandlingen , så blir inte alltför orolig tills du har undersökts av en läkare .

Lösning

Den lösning beror på orsaken till problemet . Om problemet har utlösts av behandling , kan förskrivning av ytterligare smärtstillande medel bidra till att förbättra din livskvalitet . Om problemet har utlösts av metastatis av cancer , kommer du troligtvis att rådgöra med din läkare om omvärderar din nuvarande behandlingsregim att möta denna nya utveckling .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.