onormal Pap-test & smärta i nedre ryggen

Om din Pap-test kommer tillbaka med ett avvikande läs-och du har haft ont i ryggen , bör du kontakta din läkare. Ryggont är ett av symptomen av avancerad livmoderhalscancer

cellprov

En Pap-test (även kallat en Pap smear ) är ett test som skärmar för onormala förändringar i livmoderhalsen . Om resultatet av din Pap-test är onormala kommer din läkare att göra troligt andra tester för att undersöka saken närmare.

Livmoderhalscancer

I ett första skede har livmoderhalscancer några symtom , enligt MedLine Plus , vilket gör det viktigt att få regelbunden Pap filmvisningar , speciellt om du har haft flera sexuella partners . En av de möjliga tidiga tecken är blödning utanför din normala menstruationscykel .

Back Pain

Ryggont , särskilt i den nedre delen av ryggen , är ett symptom på slutskedet livmoderhalscancer , det är inte bland de vanligare symtom . Mer Vanliga symtom är bäckensmärta , kraftiga blödningar , viktminskning och trötthet .

Varning

Ryggont kan ha många orsaker godartad , det är också ett symptom på andra gynekologiska cancerformer , inklusive äggstockscancer och livmodercancer . Se en läkare för någon oförklarlig smärta i nedre ryggen som inte går bort efter en vecka eller två .

Förebyggande

Tidig upptäckt av livmoderhalscancer är avgörande . Enligt CancerHelp Storbritannien , har överlevnaden för cancer som inte har spridit sig utanför livmoderhalsen är mellan 90 och 99 procent beroende på faktorer som spelar in . Livmoderhalscancer är långsamt växande , så att ha en regelbunden Pap-test kraftigt ökar chanserna att hitta den tidigt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.