plantar fasciit & fotled smärta

Plantar fasciit och fotled smärta finns skador som kan vara mycket smärtsamt. Båda orsakas av många faktorer, såsom muskeltrötthet, fot strukturell obalans och bär opassande skor

Plantar Fasciitis

Enligt Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning, plantar fasciit är en vanlig orsak till hälen smärta som innebär smärta och inflammation i plantar fascia. Plantar fascia är bandet av vävnad som ansluter din hälbenet till tårna.

Ankle Pain

Ankle smärta är oftast från en vrickning, vilket är en skada på ligament i fotleden. Skador kan orsaka ankeln ligamenten att riva som en följd av plötslig stress eller sträcka.

Behandling

konservativa behandlingar för plantar fasciit och fotled smärta inkludera vila och upphöja det drabbade området för att minska smärtan. Tillämpa is och avstå från fysisk aktivitet är också effektivt för att förhindra mer stress till din plantar fascia och fotled. En annan typ av behandling är att bandet eller tejpa foten för att hjälpa till skadan läker snabbare.

Skodon

Att bära felaktigt eller illasittande skor kan få dig att lida både fotled smärta och fasciit plantar. Byt skor som är gamla och slitna, eftersom de inte längre ge stöd och dämpning från hög genomslagskraft aktiviteter som att springa. Alltför stor belastning på foten och fotleden kan leda till både skador.

Varning

Om symtomen inte svarar på konservativ behandling, skall en läkare omedelbart för att undvika en försämring av skadan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.