strålbehandling för cancer smärta

Förutom att vara potentiellt livshotande cancer också ganska smärtsamt . Även om mycket av behandlingen kommer att gå mot att behandla cancer i sig, kommer en del av läkarens arbete går mot att försäkra att din upplevelse är så smärtfri som möjligt . Medan strålbehandling används ofta för att förstöra cancervävnaden , en biverkning är en möjlig minskning av cancersmärta

Cancer

Cancer är vad som inträffar när kroppen inte att märka och förstöra onormala celler i tid . Medan många " cancergen " celler visas i hela kroppen på en regelbunden basis , är ditt immunsystem normalt ganska skickliga på att hitta och förstöra dessa rebell celler innan de utgör ett hot . Men om dessa celler lyckas glida under radarn , kommer de utvecklas så småningom till en tumör , vilket kräver medicinering uppmärksamhet .

Cancer Symtom

Cancer symptomen varierar mycket beroende på den ursprungliga platsen för tumören , men ganska vanligt symtom är nattliga svettningar , feber , frossa , aptitlöshet , eller allmän känsla av obehag . Dessutom, vilket cancer fortskrider den kan börja ge lokal smärta i drabbade områden , vilket kräver medicinsk intervention för att förbättra din livskvalitet under behandlingen .

strålbehandling

Enligt National Cancer Institute , är strålbehandling riktade Användningen av joniserande strålning för att förstöra cancervävnaden . Strålbehandling fungerar genom att permanent ändra det genetiska materialet av målceller , vilket gör det fysiskt omöjligt för dem att fortsätta föröka sig. Förutom att användas för att punktskatter själva cancern har strålbehandling också potential att lindra smärta till följd av tumörtillväxt .

strålterapi och Smärta

Var strålbehandling används för att tygla smärta , är förfarandet som palliativ strålbehandling. Detta förfarande används oftast när cancern har spridit-sprids i hela kroppen och i benen . Att stoppa eller bromsa tillväxten och spridningen av cancer genom riktade strålbehandling kan bidra till att lindra smärta , även om det inte finns något verkligt hopp om att sätta cancer i remission .

Överväganden

Enligt Mayo Clinic , är strålbehandling inte utan sin egen potentiella biverkningar . Strålbehandling kan orsaka sveda som det tillämpas , tillsammans med eventuellt orsaka smärtsamma och permanent ärrbildning . Det är upp till dig och din läkare att balansera dessa risker mot de potentiella minskningen av smärta från cancer , så vara medvetna om de potentiella nackdelarna innan du begär strålbehandling för att lindra cancersmärta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.