är luftfuktigheten dåligt för artrit smärta?

Om du någonsin umgås med människor som har ömmande, arthritic leder, kanske du har hört deras väderprognoser baserat på vad lederna ont i sina kroppar. ? Finns det någon sanning i detta, eller är det i sitt sinne

typer av artrit

Reumatoid artrit orsakas av foder i lederna blir inflammerad. Detta kan leda till gemensamma skada, förlust av funktion och kronisk smärta. Artros orsakas av att brosket i lederna bryts ned, vilket leder till ben-på-ben kontakt och orsakar smärta, stelhet, svårigheter att röra eller fullständig förlust av rörelse.

Väderförhållanden

En studie utförd av universitetet i Groningen i Nederländerna (publicerad i december 1985 "tidning Rheumatology") kom fram till att väderförhållandena inte har en inverkan på symptomen, men de påverkar inte själva sjukdomen.

svårt att studera

En faktor forskare anser är subjektivitet av smärta. Be folk att bedöma deras smärta på en skala från 1 till 10 är typiskt, men två personer kan inte betygsätta deras smärta på samma sätt. Detta gör det svårt att hitta vetenskapliga bevis om huruvida Vädrets påverkan symtomens svårighetsgrad.

Årstidsväxlingar

hur allvarliga symtomen kan förändras med årstiderna, och symtomen är oftast värre under sommarmånaderna. Neurofysiologi och reumatologi forskare i Nederländerna tror att detta kan delvis på grund av den tid som spenderas inomhus under vintern, där klimatet är artificiellt kontrolleras.

Inverkan av fukt

patienter som bor i fuktiga områden upplever ofta mer allvarliga symtom, antagligen på grund av förändringar i barometertrycket. Som bor i torra områden kommer att lindra de flesta av dessa förändringar och minska deras frekvens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.