hur man ska behandla smärta njure cysta

Cystor orsakas av polycystisk njursjukdom (PKD), en sjukdom som kan orsaka smärta och obehag i de drabbade, särskilt i ryggen eller sidorna. Även PKD är en progressiv, obotlig sjukdom, det finns behandlingsalternativ som finns för att hantera den smärta och obehag av cystor

Hur man behandlar njure cysta smärta


1.
Avgöra vad som orsakar smärtan . Njure cysta smärta kan orsakas av infektion, cystor expansion eller blödning i cysta. När din läkare har bestämt vad som orsakar dina besvär kan behandlingsalternativ diskuteras.
2.
Operera för att ta bort eller tömma cystor. Om en patient upplever extrem smärta på grund av cystor, kan en kirurg välja att operera bort större cystor eller avlopp existerande cystor om de är alltför många för fullständig borttagning.
3.
Behandla underliggande infektioner. Cystor drabbade är mer benägna att lida njurar, urinblåsa och urinvägsinfektioner. För att behandla smärta i samband med dessa infektioner är det viktigt att besöka din läkare som kommer att förskriva antibiotika för att bli av med infektionen. När den bakomliggande infektionen har behandlats, bör smärta minska.
4.
Göra hälsosamma livsstilsval. Sluta röka, äta en kost med lågt protein, kalium, salt och fosfor, utöva och kontrollera blodtrycket kan hjälpa bromsa utvecklingen av PKD och långsam expansion och tillväxt av cystor, vilket förhindrar potentiella smärta i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.