läkemedel för att behandla svanskotan smärta

Svanskotan smärta, också känd som coccydynia eller coccygodynia, förekommer i svansen ben och är vanligtvis från att falla bakåt eller orsakas av förlossning. I de flesta fall är dock skälen är okända. Svanskotan smärta är antingen kategoriseras som "normala" (orsakad av en skada) eller "neuropatisk" (orsakad av nervskada). Varje typ av smärta kräver olika behandling och mediciner

Icke-steroida läkemedel

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) såsom ibuprofen, acetylsalicylsyra, diklofenak och naproxen minska smärta och inflammation. De används för att behandla "normal" svanskota smärta.

Opiater

opiater eller opioider, såsom morfin, producera antingen kort-eller långvarig lindring svanskotan smärta. Men läkarna är ovilliga att ge opiater, eftersom de kan vara vanebildande och orsaka biverkningar såsom illamående och förstoppning.

Omega-3

Livsmedel som innehåller omega-3 fettsyror har visat sig minska inflammation och smärta i kroppen. Dessa livsmedel innehåller extrakt av fiskolja och fiskleverolja. Dock bör försiktighet iakttas, eftersom en överdos av dessa oljor kan vara skadliga.

Cannabinoider

cannabinoider, rökt cannabis eller medicinsk marijuana kan lindra neuropatisk smärta. Detta är dock behandling olagligt i de flesta länder.

Tricykliska antidepressiva

tricykliska antidepressiva (t. ex. amitriptylin och klomipramin) kan minska neuropatisk smärta. Men för att dessa behöver tillföras i mindre doser för smärtlindring. Dessa läkemedel har biverkningar som yrsel och ökad hjärtfrekvens. De används i sällsynta fall för att behandla svanskotan smärta.

Gabapentin

Gabapentin läkemedel såsom Neurontin är också används för att minska svanskotan smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.