Kall laser mot smärta

. År 2002, efter årtionden av framgångsrik användning av Kall laser behandling för smärtlindring i Europa och Asien, den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration godkänt Kall laser behandling som en säker och effektiv lösning för smärta och inflammation

Betydelse

Kronisk smärta från rörelseapparaten villkor eller skada kan påtagligt påverka kvaliteten på det dagliga livet. Oral smärta mediciner har ofta risker och biverkningar. Kall laser erbjuda ett effektivt sätt att lindra smärta utan komplikationer eller biverkningar.

Funktioner

Utan användning av värme eller hög energi (vilket kan brinna eller skada vävnader), innebär Kall laser behandling användning av låg-nivå energi lasrar levereras i flera paneler från en kontaktledning eller handhållen enhet som riktar det berörda området. Rutiner är korta, smärtfri, och är fria från driftstopp eller återhämtningstid.

Så fungerar det

Cold lasrar arbete genom att tränga in i huden för att nå den drabbade cellerna djupt i den mjuka vävnader. Den energisnåla stimulerar cellernas mitokondrier-och utlöser cellernas funktioner som minskar cell onormalt (som orsakar smärta och inflammation), och påskynda läkning.

Fördelar

Healing fortsätter efter behandlingstillfällen. Till skillnad från andra typer av laserbehandling, inte kallt lasrar inte använda värme eller hög energi, så det finns ingen risk att bränna eller vävnadsskada. Patienterna gynnas av smärtlindring utan biverkningar eller risker, som kommer med mediciner och kirurgiska behandlingar.

Mindre bra

Den enda stora nackdelen med kall laserbehandling är att det krävs flera, konsekvent behandling, och kan kräva åtta till 30 behandlingstillfällen för full effekt, beroende på patientens tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.