lindring för artros smärta

Artrit orsakar inflammation i lederna, som leder till stelhet och smärta. De flesta människor har möjlighet att kontrollera artrit smärta på ett effektivt sätt genom livsstilsförändringar och medicinering. Vissa artrit kräva operation eller alternativa metoder för att lindra artrit symptom. Tala med din läkare om hur din artrit smärta och tar alltid medicin exakt som

Livsstil och vård i hemmet

Ät en hälsosam kost och sträva efter regelbundna, låg påverkan motion, såsom simning eller elliptiska utbildning. Håll din vikt i en hälsosam sortiment och tala med din läkare om en viktminskning plan om du är överviktig för att minska stress på lederna. Använd is förpackningar på svullna leder i 15 minuter åt gången för att minska inflammation och smärta. Värmeplattor kan bidra till att minska smärta också, men de kan öka svullnaden. Överväg att använda käpp, rollator, räls dusch eller höjas toalettsitsen för att röra sig lättare.

Mediciner

Over-the-counter och receptbelagda läkemedel kan lindra artrit smärta och lindra ledinflammationer. Analgetika lindra smärta men inte minska svullnad. Prova paracetamol som smärtlindring. Din läkare kan ordinera ett narkotiskt smärtstillande, till exempel oxykodon eller Hydrocodone, för svår smärta. Var försiktig med narkotiska smärtstillande medel, eftersom de kan leda till beroende.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) lindra smärta och svullnad. Prova over-the-counter styrkor acetylsalicylsyra, naproxen eller ibuprofen. Receptbelagda styrka NSAID kan ges till dig om over-the-counter mediciner misslyckas med att kontrollera din artrit smärta. Vissa NSAID-preparat finns tillgängliga i aktuella formler som du gnuggar direkt på de drabbade lederna. Andra krämer och geler simulera en känsla av värme eller kyla för att lindra ledvärk.

Om du har reumatoid artrit, kan din läkare förskriva en behandling med sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel (DMARD) för att förhindra ditt immunförsvar från attackera lederna. Muntlig eller injiceras kortikosteroider, såsom prednison och kortison kan hämma immunförsvaret och lindra ledsvullnad.

Alternativa metoder

Vissa artrit patienter dra nytta av transkutan elektrisk nervstimulering (TENS). En TENS-apparat sänder små elektriska signaler till de drabbade lederna genom elektroder fastnat på huden. Den elektriska pulser stimulera nerverna och stör smärtsignaler skickas till hjärnan. Akupunktur är en urgammal behandling som använder tunna nålar in i specifika tryckpunkter för att lindra smärta.

Kirurgi

Om mediciner och andra metoder misslyckas med att kontrollera din artrit smärta, kan din läkare föreslå kirurgi. Din drabbade leden kan ersättas med en konstgjord för att eliminera smärta och andra symptom artrit. Ledplastik förfaranden görs oftast på höfter och knän. Gemensam fusion bort ändarna på små leder och formar ihop ändarna så att de läker i ett stycke. Gemensam fusion är gemensam för artrit i mindre leder, till exempel i händer, fingrar och fötter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.