lindring för divertikulit smärta

Divertikulit är en smärtsam problem som kännetecknas av inflammerad påsar inuti tarmen. En påse kallas en divertikel, och många påsar är diverticula. National Institute of Diabetes and Digestive-och njursjukdomar rapporterar att omkring 10 procent av den amerikanska befolkningen över 40 år har tarmfickor, vilket är villkoret att ha diverticula. Tarmfickor är inte ett allvarligt hälsoproblem, men när påsarna blir inflammerade kan stora buksmärtor inställd i. Over-the-counter smärtstillande för det som nu är divertikulit får du bara så här långt. Du måste gå till roten av problemet

Symtom och orsaker

känna igen symptom av divertikulit, som enligt Mayo Clinic, inkluderar plötslig, svår buksmärta, förändringar i tarm vanor, feber, illamående och kräkningar, förstoppning och diarré.

Läkarna tror en fiberfattig kost orsakar tarmfickor, även om de är osäkra exakt varför divertikulit ibland inträffar med tarmfickor. En teori är att den förstoppning som åtföljer tarmfickor kan skapa extra tryck i kolon. Trycket bryts ner väggen i tjocktarmen, som sedan blir infekterade. En annan teori är att påsarna i tarmarna fällan avföring, vilket orsakar en infektion.

Lindra smärtan

Enligt Johns Hopkins University Medicine kan divertikulit oftast behandlas hemma med sängläge, en flytande diet, och orala antibiotika. Om du tror att du har divertikulit, starta en flytande diet omedelbart och kontakta din läkare. Kom ihåg divertikulit är en möjlighet om du redan har fått diagnosen tarmfickor. Om du inte redan har ett tarmfickor diagnos, då kan läkaren göra en koloskopi att fastställa den rätta orsaken till din buksmärta. En koloskopi är en poliklinisk förfarande för vilket du kommer att sättas under narkos medan läkaren använder ett utrymme att granska din kolon.

I cirka 20 procent av fallen, behandling av divertikulit kan kräva sjukhusvistelse, komplett kolon vila, och intravenös antibiotika. I ännu sällsyntare fall kan operation bli nödvändig. Din läkare kan rekommendera operation om din divertikulit smärta är vanligt förekommande eller om den inte svarar på antibiotika.

Förebyggande

När din divertikulit smärta rensas upp, starta en fiberrik kost omedelbart för att hålla smärtan från att återvända . Välj frukt, grönsaker och fullkornsprodukter att få de mest kostfiber av dina måltider. Också dricka mycket vätska. Även en fiberrik kost kan vara förstoppande om du inte är uttorkad. En träningsplan kommer också att hålla dig från att bli förstoppad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.