Vad orsakar vita huvuden & finnar?

Acne, vilket inkluderar whiteheads och finnar är USA: s mest vanlig hudsjukdom, enligt American Academy of Dermatology (AAD). Även om de flesta vanligt bland tonåringar, kan någon ha akne. Ledsagardokumentet rapporterar att det påverkar 4 till 50 amerikaner varje år. Hud experter på ledsagardokumentet och Mayo Clinic hävdar att missuppfattningar om vad som orsakar akne är vanliga.

Oljeproduktion

Nebraska Medical Center påpekar att talgkörtlar skicka olja, som kallas sebum, genom hårsäckarna till ytan av huden. Ofta hudceller hindra flödet av sebum, blockera hårsäckarna och orsakar hud bakterier att komma i kläm. Detta orsakar inflammation. En ofullständig blockering producerar svarta huvuden. En fullständig blockering resulterar i vita huvuden, som bildas på grund av infektion och irritation, enligt Nebraska Medical Center läkare. När igensatt follikeln exploderar, dess innehåll läcka på huden orsaka irritation och vad vi vet som akne.

Hormoner

Hormonella förändringar i kroppen kan öka talgproduktionen enligt Mayo Clinic läkare. Även om detta är vanligast hos ungdomar (85 procent av tonåringar har akne, noterar AAD), kan det också förekomma under en kvinnlig menstruationscykel, rapporterar Nebraska Medical Center.

Mat

Mayo Clinic balks på populära föreställningen att fet mat och choklad orsaka akne. Snarare är de väntar på att bedöma pågående forskning om effekterna av stärkelserik mat på akne. Det är en hypotes om att livsmedel som utlöser en ökning av blodsocker, såsom bröd och chips, kan spela en roll i att orsaka akne.

Andra orsaker

ledsagardokumentet konstaterar att genetik och emotionell stress kan spela en roll i att orsaka eller göra akne värre. Dessutom anser Nebraska Medical Center att olja och fett från hårbotten, mineral eller matolja och viss kosmetika kan snabbt eller förvärra akne. Mayo Clinic betonar dock inte att smuts inte orsakar akne. De räknare som städning själv alltför kraftigt, särskilt med tvål och kemikalier, kan hjälpa akne föröka sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.