hur man läka smärta i handleden

Smärta i handleden är mycket vanligt i dagens moderna värld. Det är ofta handikappande eftersom handleder och händer som används kontinuerligt varje dag. Det finns flera sätt att bota smärta i handleden. Följande är avsedda att hjälpa någon läka smärta i handleden
1.
Det finns många typer och orsaker handled smärta. Några av de vanligaste typerna av smärta i handleden är: tendinit (inflammation senan), karpaltunnelsyndrom, artrit och repetitiva belastningsskador. De flesta typer av smärta i handleden är likartade och relaterade
2
främsta orsakerna till smärta i handleden omfatta. . Trauma eller skador, belastningsskador och rörelse skador, sport eller skador arbete, överanvändning och ålder faktorer. Även smärta i handleden finns i många olika former och typer, behandling för att läka smärta i handleden är ofta liknande.
3.
Om det finns en särskild skada som har orsakat smärta i handleden, har en läkare kontrollera och behandla skadan. Få röntgen vid behov och följ den rekommenderade behandlingstiden programmet som kan omfatta sjukgymnastik. Använd is och kall kompress för att hålla svullnaden nere och kontrollera smärta. Låt skadan läka innan alla typer av sjukgymnastik eller fysisk aktivitet.
4.
För kronisk smärta i handleden, börjar ett program för handleden och underarmen stärka och stretching. Rådgör med en sjukgymnast om möjligt att utforma ett program. Eller utarbeta ett program för dig baserat på din egen forskning i böcker, artiklar och webbplatser.
5.
Följer några grundläggande stretching övningar för att läka smärta i handleden. Sträck handen rakt ner långsamt och medvetet (känner en stretch i handleden) och håll kvar av 60. Gör samma sak upp och även sida till sida. Gör 2-3 uppsättningar av 10 reps varje set.
6.
Följer några grundläggande styrkeövningar att behandla smärta i handleden. Gör en handled barbell att stärka handlederna. Knyt en 5-pund vikt med ett litet rep på en liten trä 1-2 tång. Håll stången på båda sidor om den vikt som du skulle hålla fast vid en järnväg. Långsamt sänka vikten upp och ner. Gör 3-4 uppsättningar 10 reps vardera. Öka vikt när det behövs.
7.
Fortsätta att utöva normalt att bota smärta i handleden. Det är mycket viktigt att fortsätta att utöva och träna som vanligt. Motion och kondition är avgörande aspekter av sjukgymnastik för tendinit. Använd nautilus maskiner för styrkeövningar snarare än fria vikter. Prova att använda skonsamma fitness utrustning såsom elliptiska och roddmaskiner. Annan maskin för att överväga att använda ett längdskidåkning simulator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.