sambandet mellan låg-dos acetylsalicylsyra och hjärtinfarkt

Läkare ordinera ofta dagligen ASA-behandling (där man använder en låg dos acetylsalicylsyra piller per dag) för patienter som löper hög risk att utveckla en hjärtattack. Men kan denna behandling inte ett universalmedel lösningen för alla som hoppas undvika en hjärtattack i framtiden. Även acetylsalicylsyra kan minska risken för en hjärtinfarkt, kan det även medföra andra komplikationer och kommer inte utan risk för sin egen

Blodproppar

Aspirin blodförtunnande genom att "det klumpar åtgärd av blodplättar" som orsakar en blodpropp, enligt Mayo Clinic webbplats. En hjärtattack inträffar när en blodpropp blockerar blodflödet till hjärtat.

Blödning Risker

Aspirin stör blodpropp, vilket är bra för en hjärtattack, men dåligt om du råkar upprätthålla ett sår eller skada . Du kanske blöder överdrivet, eftersom blodkärlen inte kommer att kunna koagulera, för att stoppa blödningen. Detta kan påverka magsår och kan öka risken för en blödning stroke

män och kvinnor

Aspirin har visat att förhindra en första hjärtinfarkt hos män och hos kvinnor över 65 år. Emellertid inte för kvinnor under 65 år. Det har också visat sig effektiv i att minska den totala risken för hjärtsjukdomar och förhindra en andra hjärtinfarkt hos män och kvinnor i alla åldrar, enligt Mayo Clinic.

Daily vs Akut doser

acetylsalicylsyra i lågdos är allmänhet en daglig behandling för personer med hög risk för hjärtinfarkt. Men i händelse av en nödsituation kan du ta en vanlig dos eller två till fyra låg-dos acetylsalicylsyra piller på en gång under en hjärtattack, enligt PeaceHealth.

Kandidater för terapi

acetylsalicylsyra i lågdos kan vara effektivt för att förhindra en hjärtinfarkt för personer med kranskärlssjukdom hade folk som redan har en hjärtattack och personer som har haft bypass-kirurgi eller angioplastik, enligt PeaceHealth. För dessa patienter som löper hög risk att få en hjärtattack, kommer dagligen acetylsalicylsyra i lågdos är anticlotting funktioner vara fördelaktigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.