vad som orsakar gyllene Staph?

Golden Staph, även känd som Staphylococcus aureus, är en typ av bakterie som orsakar en rad infektioner. Bölder, hjärnhinneinflammation, osteomyelit, lunginflammation, septisk flebit och endokardit är alla ett resultat av gyllene Staph. Denna bakterie lever i näsan och på huden, så måste särskilda försiktighetsåtgärder vidtas för att inte bli sjuk av det.

Cuts

Golden Staph kan komma in i kroppen genom obehandlade nedskärningar. Eftersom gyllene Staph redan lever på ytan av huden, är det lätt för den att infektera en klippa. Nedskärningar måste desinficeras och förvaras övertäckt.

Skin-on-hudkontakt

Golden Staph kan överföras via hudkontakt. Skakar hand, kramar och andra kroppsliga kontakt kan överföra detta bakterier. Det är viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål på en regelbunden basis.

Kontaminerade ytor

Golden Staph kan leva på kontaminerade ytor. Genom att vidröra en yta förorenade med gyllene Staph, kan det överföras till huden. Regelbundet dammtorkning och rengöring av ytor med anti-bakteriell cleanser i ditt hem kan minska risken att smittas med gyllene Staph.

Överanvändning av antibiotika

Antibiotika hjälper till att hålla många människor friska och infektion gratis. Många människor vänder sig till antibiotika innan du försöker andra metoder att förbli friska. Denna överanvändning av antibiotika gör gyllene Staph resistenta mot antibiotika. Det är viktigt att bara använda antibiotika när alla andra metoder har misslyckats, så att de kan fungera korrekt när gyllene Staph infekterar kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.