hur man berättar tecken på infertilitet

När ska du börja leta efter tecken på infertilitet, och hur?

I allmänhet par som inte kan bli gravid efter ett år för att försöka bör inhämta råd från din läkare.

Men om följande tecken på infertilitet gäller dig, kan du ringa upp din fertilitet läkare innan den ettåriga märke
1.
Monitor din Cykel

Hur är din mens? Är det vanliga eller är det kräva orimliga smärta? Även om det finns något att oroa sig en oregelbunden menscykel, kan det tyda vissa hälsoproblem om andra symtom finns, t. ex. överdriven mensvärk, bäckensmärta och /eller överdriven hårväxt på kroppen.

hälsoproblem för kvinnor som polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) eller endometrios är relativt vanliga och båda är möjliga orsaker till infertilitet.
2.
kontrollera din vikt

en hälsosam vikt och kost är definitivt bra för fertiliteten. Detta innebär också att antingen överviktiga eller underviktiga skulle minska din chans att få tänkt.

Faktum är att fetma kopplat till infertilitet eftersom båda dessa villkor kan vara ett resultat av hormonell obalans. Samtidigt, kan alltför underviktiga visar en brist på viktiga näringsämnen som behövs för det reproduktiva systemet att fungera korrekt.
3.
Hur gammal är du?

Visste du att kvinnor börjar din fertilitet potential att minska i 30? Du kan fortfarande bli gravid i 30-årsåldern, men eftersom den biologiska klockan tickar, möjlighet att få problem med kromosomer som förekommer naturligt i äggen oundvikligen ökar. Även graden av missfall tenderar att vara högre.
4.
Göra dig en Före Lidande av sexuellt överförbara sjukdomar?

Vissa av dessa sjukdomar kan lämna ärrade vävnader i dina viktiga reproduktiva system som kan minska risken att bli gravid för vissa kvinnor.
5.
Är du ta mycket stimulantia?

Medicinsk forskning har kommit fram till att rökning och överdriven alkoholhaltiga intag kan öka dina chanser att infertilitet. Koffein kan också påverka fertiliteten men det medicinska samfundet är fortfarande diskuterar dess effekter.

Kolla på länkarna i avsnittet Resurs att lära sig om vanliga infertilitet orsaker och möjliga sätt att bota infertilitet.

tips och varningar


 • Många av dessa symtom, såsom fetma, hormonella rubbningar och stort intag av stimulantia, gäller för män också.
 • Om någon av dessa oegentligheter gäller dig ska du söka läkare även före ett års märket.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.