hur man gör en hemmagjord benstöd

En benstöd ger stöd efter operation eller en skada som en muskel vrickning eller trasiga ligament genom att stabilisera helande området så att bäraren kan delta i viktbärande aktiviteter. Etapp hängslen finns i olika längder och tjocklekar, beroende på hur mycket stabilisering behövs. Medan vissa hängslen levereras med stål eller plast stavar för ännu mer stabilitet, mer grundläggande hängslen liknar damstrumpor är tillgängliga via apotek. Att bygga en grundläggande benstöd är relativt enkel, så det är inte nödvändigt att köpa en.
1.
Skär fem remsor av läder en tum brett vardera. För att bestämma längder, mät benet omkrets på fem olika platser, med början längst ner på vaden och slutar vid mitten av låret och se till att lämna lika mellanrum mellan varje mätning. Mät inte runt knäet. När du har dessa mätningar, tillsätt tre till fyra inches till varje. . Detta är den längd dina läder band kommer att behöva
2
Använd samma mått från botten av vaden till mitten av låret för att klippa ett avsnitt av läder. Detta kommer att göra upp kroppen av din benstöd. Läder är ett stabilt material som ger stabilitet, har ännu också nog ge för att bäraren att flytta runt bekvämt.
3.
Linda läder runt benet, placera kanterna så att de löper parallellt med den yttre sidan av benet. Håll materialet på plats, använd en markör för att rita en cirkel på knäet. Ta bort material och placera den på en plan yta att skära ut knäet hålet med en mattkniv.
4.
Använd markör och måttband för att göra fem horisontella linjer på samma avstånd från varandra på lädret. Dessa rader bör motsvara benet mått du tog när du klipper lädret remsor i steg 1.
5.
Applicera rader av lim på fem orter, bifoga sedan läder band Ena änden av remsan ska ligga perfekt med kanten av din benstöd material. Den andra änden borde gå längre än de andra kanten av benstöd, eftersom du klippa dem att vara längre än benstöd materialet.
6.
Vrid slutet av infästning band som sticker ut utanför benstöd materialet så att sidorna tidigare nedåt är vänd uppåt. Limma en 1-av-2 tum bit av kardborrband material i varje ände, lim annan som stora delar på den andra kanten av stag där remsorna slut. När limmet har torkat, ta upp stag, linda den runt benet och kardborre fast det.

tips och varningar


 • Det finns många typer av ben hängslen, det är en enkel läder en. Göra en stålförstärkta brace kommer att kräva betydligt mer arbete och verktyg. Men dessa hängslen är endast nödvändiga för svåra skador, i vilket fall bör enskilda tala med en läkare om huruvida en gjuten är mer lämpligt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.