kan du fortfarande har ägglossning om äggledarna är blockerade?

Du kan ägglossning om äggledarna är blockerade. Eftersom dina äggstockar som inte är anslutna till äggledarna, är en väl fungerande äggstock fortfarande fri att utföra sitt vanliga, en gång per månad plikt att frigöra ett ägg för befruktning

Catch and Carry

I slutet av äggledaren som ligger närmast äggstocken är lite bredare än utgången ansluten till livmodern. Den innehåller också projiceras muskelvävnad som gör det möjligt att fånga ägget efter din äggstock släpper det. När ägget är i röret, små hårstrån som kantar insidan av röret hjälp driva ägget till livmodern.

Blockerad Path

Din rören kan bli smalare eller blockeras på något ställe längs cirka 4-tums längd Enligt fri passage terapier. Så kunde ägget gör den i din äggledaren, men sammandragning kommer antingen att förhindra spermierna från att nå ägget eller förhindra ägget från att göra sin väg till livmodern.

Orsaker

äggledarna kan bli blockerad av flera skäl. Bäckeninflammation är en vanlig orsak. Sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia eller gonorré kan skapa inflammation och ärrvävnad i rören. En tidigare ektopisk eller Tubal graviditet kan skada röret i den inträffade.

Diagnos

För att diagnostisera en blockerad röret kan läkaren utföra en hysterosalpingogram, ett förfarande i vilket färgämne sprutas in i livmodern och fallopian rör. Genom röntgen, kommer din läkare att kunna berätta platsen för blockering på den plats där färgen rinner. Laparoskopisk kirurgi kommer att ge din läkare för att hitta någon äggledarna skador genom att sticka in en liten kamera i bukväggen.

Behandling

Kirurgi ibland används för att klara ett block eller ta bort ärrvävnad. Men Merck Manual påpekat att det förfarande leder sällan till en kvinna att kunna bli gravid naturligt. In-vitro fertilisering ofta behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.