Vad händer när du blir uttorkad?

Om du blir uttorkad, har du använt mer vatten än du har förbrukat. Din kropp inte längre har den mängd vatten den behöver för att utföra viktiga uppgifter, bland annat kognitiv funktion, blodflöde och bortskaffande av avfall

Allvarlighetsgrad

Dehydrering klassificeras som mild, måttlig och svår. Om du är en vuxen som lider av lindrig eller måttlig dehydrering, kan du unna dig genom att dricka mer vätska, enligt Mayo Clinic. Svår dehydrering kräver omedelbar läkarvård.

mild till måttlig

med mild till måttlig dehydrering, din kropp inte längre har den vätska den behöver för att hålla dig sval och eliminera slöseri. Du svettas och urinerar mindre. Din mun blir torr och huden förlorar sin EMBONPOINT.

Svår

Om du inte ersätta din vätskor i tid, dina blodkroppar inte har det vatten de behöver för att upprätthålla tillräcklig mängd. Ditt blodtryck kommer att sjunka, vilket kommer göra att du blir yr och förvirrad. Du kan även svimma. Organsvikt kan annars uppstå.

Varning

The Merck Manual stater hjärnceller i synnerhet är sårbara för allvarlig uttorkning. Om du är förvirrad betyder det att din uttorkning har blivit svår. I detta skede du är i riskzonen för att bli medvetslös.

Urin Watch

Om din urin är mörkt gul, det är ett tecken på att du är uttorkad. Urin i en väl hydrerad kroppen är klar eller ljusgul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.