hästkastanj blad för hemorrojder

Aesculus hippocastanum, eller hästkastanj, är en typ av växt, vars blad används ibland för att göra medicin. Naturläkare rekommendera blad hästkastanj för behandling av ett antal villkor, bland annat hemorrojder eller svullnad av vener runt anus

Funktion

Hästkastanj blad innehåller en kemikalie som kallas aescin, vilket minskar inflammation, hindrar bibehållandet av vätska under huden (ödem ) och främjar dränering av vätska från ådror, enligt "aescin: farmakologi, farmakokinetik och terapeutiska egenskaper," skriven av CR Sirtori vid universitetet i Milano och publicerats i tidskriften läkemedelsforskning i september 2001.

Redovisade effekter

Eftersom hästkastanj blad innehåller aescin, örter hävdar att använda kosttillskott som innehåller örten kan lindra svullnad som bidrar till obehag och smärta av hemorrojder, enligt University of Michigan Health System.

Expert Insight

National Institute of Health: s nationella center för komplementär och alternativ medicin varnar att det inte finns tillräckligt med forskning för att bevisa effektiviteten av löv hästkastanj kosttillskott för användning vid behandling av hemorrojder.

Varning

Raw kastanj blad är giftigt och kan vara dödlig om de konsumeras, varnar RxList. För behandling av hemorrojder, bör patienter endast använda kosttillskott som innehåller häst kastanj utdraget.

Överväganden

Om du är gravid eller ammar, har en allergi mot latex eller en historia av njur-eller leversjukdom, kan det inte vara säkert för dig att använda hästkastanj medicinskt i någon form, varnar RxList.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.