hur man ska behandla förgiftning salmonella mat och symtom

Salmonellamatförgiftning orsakas av att äta mat som har förorenats av bakterier. Det kan göra att du blir mycket, mycket sjuk. De vanligaste symtomen av salmonella är illamående, kräkningar, diarré. Den mer allvarliga komplikationer är uttorkning, blodig avföring, svåra buksmärtor och feber. Om du upplever ett mer allvarligt fall av matförgiftning söka akut läkarvård. Lyckligtvis är de flesta fall av matförgiftning är inte tillräckligt allvarligt för att skicka dig till ett sjukhus och kan behandlas hemma.
1
dricka mycket vätska. Kräkningar och diarré kan leda till att du torkar snabbt så det är viktigt att stanna hydrerade. Drick vatten, äppeljuice eller smutta klar buljong. Drick långsamt, chugging eller gulping drycker kommer att orsaka ytterligare illamående och kan orsaka kräkningar.
2.
Har platta cola att lösa magen eller cola sirap. Platt Coca Cola fungerar bäst för att lösa en illamående mage.
3.
Låt kräkning och diarré tvätta salmonellabakterier ur kroppen. Detta är kroppens sätt att spola ut sig själv och befria sig från gifter. Ta inte mot diarré mediciner om inte en läkare specifikt riktar dig.
4.
Drick ett elektrolytersättning dryck såsom Gatorade. Om du inte har någon i huset, gör din egen. Blanda 4 uns av fruktjuice, 1 /2 av en tesked honung och lite salt. Om du är allergisk mot honung ersätta 1 /2 av en tesked socker. Diarré och kräkningar av matförgiftning kan kasta din elektrolyter ur balans och detta hjälper till att balansera dem.
5.
Ät endast om du tycker din mage kan hantera det. Vätskebalans är viktigare om du inte har vissa särskilda medicinska sjukdomar som diabetes. Börja med intetsägande livsmedel såsom kex, Jell-O, eller lätta soppor.
6.
Söka akut läkarhjälp om du har feber som överstiger 101 grader, kräkningar till den punkt du kan inte Håll ner någonting, buksmärtor, blodig diarré, talsvårigheter, svårigheter att svälja, andningssvårigheter, störningar vision eller svår svaghet och slöhet.
7.
Ring läkare omedelbart om offret har en kronisk sjukdom, är ett barn, en äldre person eller om symtomen varar i mer än 48 timmar. Salmonellamatförgiftning kan vara allvarligt om du passar in i någon av dessa kategorier.

Tips och varningar


 • Salmonella är den vanligaste livsmedelsburna sjukdomar

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.