högra temporalloben funktioner

storhjärnan är den största delen av hjärnan, och är uppdelad i fem avsnitt eller lober. Den isolering och den tidsmässiga, frontal, parietala och skallbenet lober. Alla dessa lober har olika funktioner och ibland delas mellan vänster och höger sida av varje lob, men enligt Merck Manual, dessa funktioner fungerar ofta tillsammans med andra delar av hjärnan eller motsatt lob. Dina temporala loberna är på vänster och höger sida av hjärnan, om var dina öron är och sträcker sig tillbaka runt till nästan basen av ryggraden.

Information Erkännande

En av de främsta funktionerna hos den temporala loberna är erkännandet av tal, ljud och visuell information. När din tinningloben inte fungerar korrekt, din förmåga att förstå vad människor säger eller att förstå visuell information kan gå förlorad. Höger och vänster lober arbeta tillsammans i denna process. Problem med rätt lob i synnerhet kan orsaka problem med att prata eller förstå musik.

Information Recall

Den temporala loberna spelar en viktig roll i minnet när det gäller att påminna om fakta. De fungerar lite som databanker för separata delar av information, och de kategoriserar information. Den högra temporalloben spelar en stor roll i minnet av sånger, musik eller konst.

Religious Experience

Forskare har nyligen börjat spekulera i att den temporala loberna kan vara den del av hjärnan som stimuleras under andliga eller religiösa upplevelser . Dr Vilayanur Ramachandran vid University of California, San Diego belägen att patienter med tinningloben epilepsi verkar ha en hög känslighet för extraordinära upplevelser. Dr Melvin Morse vid University of Washington spekulerar i att den högra temporalloben ofta är inblandat i nära döden eller andra ovanliga upplevelser. Båda hävdar att lokalisera den punkt sådana upplevelser i hjärnan tyder inte på någon form av äkthet själva upplevelsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.