låga blodsockernivåer

Låga blodsocker kallas också lågt blodsocker, eller hypoglykemi. Personer med diabetes kan uppleva episoder av lågt blodsocker, men så kan vissa människor som inte har diabetes

Definition

Om du har lågt blodsocker, betyder det att ditt blodsocker har sjunkit lägre än det normala intervallet. Enligt National Diabetes information clearingorganisationer bör ett blodsocker läsning ovan 70mg/dL om fasta eller efter en måltid, oavsett om du är diabetiker eller inte.

Symtom

symtom på lågt blodsocker är yrsel, sömnighet, trötthet, skakningar och allmän svaghet. Förvirring, ångest och nattliga svettningar är också symptom.

Orsaker

För diabetiker kan låga glukosnivåer kommer från reaktioner på diabetes mediciner eller insulin som de använder, tillsammans med vad de äter eller dricker. Icke-diabetiker kan ha låga blodsockervärden på grund av ärftliga anlag, operationer mage, brister hormon, för mycket alkohol och andra orsaker, enligt National Diabetes information clearingorganisationer.

Rättsmedel

Den bästa kortsiktiga åtgärd för hypoglykemi är att äta eller dricka ett snabbverkande kolhydrater, såsom juice, mjölk, eller godis. Kontrollera ditt blodsocker att se att det kommer tillbaka upp över 70mg/dL.

Konsekvenser

lågt blodsocker kan leda dig till problem körning, difficuly hålla med ditt jobb och och familj eller bara problem stanna alert och på fötterna. En koma eller ens döden kan leda utan behandling för att höja lågt blodsocker, om nivåerna är mycket låga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.