magnesiumoxid och njursten

Den smärtsamma tillstånd som kallas njursten kan förekomma i samband med magnesiumbrist. Magnesiumoxid tillskott kan hjälpa till att förhindra uppkomsten av dessa mineralfyndigheter

Magnesiumoxid

Kroppen använder magnesium för många viktiga processer, i synnerhet muskel-och nervfunktion . Magnesiumoxid, en naturligt förekommande form av mineral, kan komplettera kroppens intag av magnesium för att behandla både njursten och gastrointestinala problem.

Njursten

Njursten bildas när kalcium kan kombineras med en substans som kallas oxalsyra för att bilda hårda inlåning i njurarna, särskilt i fall av magnesiumbrist, enligt ett dokument av Dr Melvyn Werbach.

förebygga njursten

Magnesiumoxid tillskott kan hindra kalcium från att binda med oxalsyra och bildar njursten, enligt narkotika . com.

Dosering

Även om olika medicinska förhållanden kan reagera på olika doser av extra magnesium, säger Drugs. com människor med njursten i allmänhet tar 140-420 mg magnesiumoxid gång dagligen.

Överväganden

Den som överväger tillskott magnesiumoxid, men särskilt de med njursjukdom, bör först kontakta läkare. Även magnesiumoxid inte interagerar med livsmedel eller drycker, kan allergiska reaktioner förekomma hos vissa användare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.