predisponerande faktorer för flatulens

Flatulens är gas som blir instängda i mag-tarmkanalen och leds genom ändtarmen. . Enligt studier som avslutas med nationella matsmältningssjukdomar Informationsansvarig Clearinghouse, passerar den genomsnittliga personen gas upp till 14 gånger per dag. Gas blir instängd på grund av vissa mag-processer med vissa livsmedel som innehåller mycket fibrer och kolhydrater. Gas även fastnar i mag-tarmkanalen genom att svälja för mycket när man äter snabbt.

Matsmältning

Människor som har colon irritabile, Crohns sjukdom och celiaki är mer benägna att ha gas på grund av undermåliga kolhydrater absorption. Dessa matsmältning kräver att patienten att upprätthålla en strikt diet. Dessa dieter består av stora mängder frukt och grönsaker med små mängder av bröd och pastaprodukter. Den också kostvanor ange liten eller ingen intag av gluten, hittade ett protein i vete, korn och råg.

Alternativet är helt naturliga ris, majs och pasta potatis som normalt bryts ner i mag-tarmkanalen lättare än vete-baserad pasta.

fetma eller graviditet

När en person är överviktiga eller gravid, extra press läggs på bukhålan och mag-tarmkanalen. Detta kan hindra möjligheten för en person att helt smälta livsmedel. Resultatet av ytterligare trycket gasen instängd mag-tarmkanalen. Många gånger folk kommer att känna uppsvälld. Att upprätthålla en hälsosam kost som består av färsk frukt, vitlök och gröna bladgrönsaker är bra för att hjälpa kroppen att producera mindre gas, släppa ut gas och bromsa uppsvälld känslor.

Slow tarmmotilitet

När mat kokas långsamt den kan orsaka flatulens. Det finns många orsaker till långsamma tarmmotilitet, inkluderande gastropares, anorexia nervosa och hinder tarmen på grund av polyper, tumörer eller svullnad. Detta tillstånd uppstår när tarmen förlorar sin förmåga att samordna muskelaktivitet som en följd av underliggande förhållanden.

Dessa underliggande tillstånd kan vara allt från ett hälsotillstånd till en mag sjukdom. Symtom på långsam tarmmotilitet är överdrivna flatulens (mer än 28 gånger under en dag), bukdistension och allvarlig förstoppning. Kostförändringar som inbegripa undanröjande mejeri och efter ett kolon detox diet kan hjälpa till att öka funktioner i matsmältningsapparaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.