HGH biverkningar på skallen

Human Growth Hormone (HGH), även känd som somatropin, är en naturligt förekommande hormon i kroppen som främjar tillväxt och reproduktion /regenerering av celler. Den kliniska HGH användning för patienter med brister visat sig vara ganska fördelaktigt i de flesta fall. Injektion av HGH i en sund kropp har visat en viss utmanande biverkningar på skallen särskilt. HGH kan tas som ett komplement eller genom injektion. HGH injektioner bör endast injiceras av en läkare (endokrinolog), för han vet när det hormon orsakar biverkningar. Läkare rekommenderar att alla friska personer som vill göra HGH ta kosttillskott och undvika injektioner. Är

pseudotumor cerebri

pseudotumor cerebri även känd som idiopatisk intrakraniell hypertension (IIH). Det primära problemet är kraniell tryck (känsla av tryck i skallen) som är kroniskt förhöjda, och det viktigaste neurologiska effekt är känd som papilledema, vilket helt enkelt är svullnad av synnerven skivan. Papilledema kan leda till optikusatrofi och med blindhet.

Akromegali

är Akromegali en hormonella tillstånd som orsakas av överproduktion av tillväxthormon. Denna sjukdom ses oftast hos medelålders vuxna och hos barn denna oordning kallas gigantism. Symptomen är känt att smygande, och man tar år eller årtionden att bli uppenbara. Tillväxten av extremiteter är också ett symptom på akromegali.

Andra biverkningar

Förutom de effekter som alltför höga halter av tillväxthormon har på skallen, det finns andra biverkningar, såsom myalgi (muskelsmärta) , artralgi (ledvärk), karpaltunnelsyndrom, och perifert ödem (svullnad av vävnader i nedre extremiteterna).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.