hur man ska behandla IBS förstoppning

Många människor runt om i världen lider av IBS förstoppning utan att veta vad man ska göra om det smärtsamma tillstånd. Medan IBS kan skilja sig från person till person, finns det flera saker du kan göra i ditt dagliga liv för att lindra IBS förstoppning och återställa mag komfort
1.
Skriv ner allt du äter flera dagar i en mat dagbok. När du upplever IBS symtom och förstoppning, anteckna vilken tid det inträffade. Detta hjälper dig att avgöra vad specifika livsmedel kan vara upprörande din IBS och du kan lära dig att undvika dem.
2.
När förstoppning anländer, ta en mild laxerande att hjälpa till att få matsmältningskanalen på fötter igen. Men varnas för att laxermedel kan vara vanebildande och det är bäst att begränsa laxermedel använda.
3.
Öka ditt intag av vatten och juice. Dessa vätskor kommer att bidra till att lindra förstoppning och återfukta kroppen. Men drick inte koffeinhaltiga drycker, eftersom dessa kan ytterligare förvärra Irritable Bowel Syndrome.
4.
få regelbunden motion. Många människor som lider av IBS i samband förstoppning är helt enkelt inte får tillräckligt med motion. Det finns många saker som du kan göra från idrott till jogging till yoga som tillåter människor av någon fysisk kondition för att få aktiva.
5.
Äta mer fibrer i din dagliga kost. Fiber finns i hela korn livsmedel och frukt och grönsaker. Men är det klokt att göra några ändringar du diet långsamt så att kroppen kan lära sig att anpassa sig. En plötslig kraftig ökning av fiber kan orsaka diarré och ytterligare matsmältningsproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.