hur man upptäcker övre sjukdom motorneuron

Övre motorneuron sjukdom hänvisar till en grupp av degenerativa neurologiska sjukdomar som förstör den övre motoriska nervcellerna i hjärnan. För destruktion av motoriska nervceller fortsätter, hindrar det hjärnans förmåga att kontrollera kroppens funktioner i hjärnstammen och ryggmärgen som tuggar och promenader. Behandling kretsar kring att hjälpa patienten leva ett så normalt av ett liv som möjligt genom medicinering och både den yrkesmässiga och sjukgymnastik
1.
Leta efter symptom på motor neuron sjukdom såsom stela muskler, successiv försvagning och ofrivilliga spasmer i senorna i extremiteterna. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, kommer den drabbade individen förlora mer och mer kontroll av sina muskler. Så småningom får fullständig kontroll över frivilliga rörelser förlorade. Dessa sjukdomar kan påverka barn och vuxna, även män drabbas oftare än kvinnor. Hos barn blir sjukdomen oftast uppenbara vid mycket unga ålder som de lär sig krypa och gå.
2.
Watch för progressiv svaghet och stelhet i hela kroppen, börjar med benen, vilka är symtom på primär lateral skleros (PLS)-den vanligaste formen av övre motor neuron sjukdom, speciellt hos män. Diagnos tar cirka tre år. Stammen är armar, händer och muskler bulbär påverkas nästa-ofta i den ordningen. Den bulbär muskler hänvisar till musklerna i ansikte och hals som styr tugga, svälja och tal.
3.
Boka tid med en läkare och genomgå tester för att avgöra om någon av de mindre märkbara symtom på övre motor neuron sjukdom kan upptäckas i kroppen. För att diagnostisera sjukdomen motorneuron, kommer läkaren måste först bestämma om sjukdomen påverkar den övre motoriska nervcellerna, nedre motoriska nervceller eller båda. Förutom en fysisk, bör patienten genomgå fullständig laboratorietester för att utesluta andra sjukdomstillstånd som har liknande symtom motor neuron sjukdom. Elektromyografi (EMT) är också lämpligt att kontrollera muskel-och nervfunktion. Diagnos övre sjukdom motorneuron kan vara svårt eftersom det inte finns några definitiva test för diagnos.

Tips och varningar


 • Övre motorneuron sjukdom kan vara ärftligt, även om vissa fall utveckla sporadiskt. Det finns ingen känd orsak till sporadiska sjukdomar motorneuron dock miljömässiga, genetiska och toxiska faktorer har ansetts bidra till uppkomsten av sjukdomen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.