ansikte svamp symtom

Face svamp är ett tillstånd som kallas Tinea Faciei. Den orsakas av en svampinfektion på grund av olika svampar-relaterade mikroorganismer och patogener som vanligen påverkar hårbotten, käklinjen, överläpp och skägg område (hos män). Face svamp visar olika symptom som kan behandlas med läkemedel mot svampinfektion medicin i muntlig eller utvärtes former. Dessa symtom kan inte vara alltför allvarliga, men kan ge drabbade betydande obehag.

Ringorm

Ringorm är en vanlig svampinfektion i ansiktet som manifesteras med symptom på rodnad och fjällande fläckar. Lesionen har normalt en central clearing med en förhöjd kant. De inflammatoriska symptom kan också vara följden av utformningen av blåsor som ser ut som en vätskefylld blåsa längs gränserna av det inflammerade området. Ringworms orsakade av svamp som kommer från djur tenderar att ha mer inflammatoriskt svar på huden. Anti-svamp agenter är den behandling som föreskrivs för ringorm symtom.

Inflammation

svampinfektion orsakar inflammation i huden. Det verkar ofta på halsen, hakan och käken området. Överläppen är ofta skonas. Inflammationen är tillsammans med en böld-liknande utseende och lesionen är täckt med skorpor. Detta symptom visas också med knutor som kallas kerions som kan feldiagnosticeras som bölder som bölder orsakade av Staphylococcus infektion. Håret längs det inflammerade området blir glapp och sprött. Kortikosteroider kan tas under den första etappen av inflammation eftersom de undertrycka det inflammatoriska svaret och ge lindring av symtom.

Skalning

Scaling är ett vanligt symptom med ansiktet svamp. Det verkar ofta på kinderna och är också vanligt längs näsan, runt ögonen, pannan och hakan. Det kan som flera skador längs olika områden i ansiktet och ser ut som skalning fläckar tillsammans med gränser blåsor och skorpor. Anti-svamp mediciner i aktuella former såsom krämer är bra på en fjällande hud och icke-oozing lesioner.

Klåda

Det infekterade området brukar vara kliande och åtföljs ofta med en brännande känsla. Den klåda kan förvärras med exponering för solljus. Scratching det drabbade området kan förvärra tillståndet. Anti-svamp mediciner i aktuella former, krämer, lotion, gelé och salva samt anti-svamp tablettbehandling har anti-kliar egenskaper som hjälper till att lösa symptom på obehag.

Rodnad

Det infekterade området kan erytematösa som präglas i huvudsak med rodnad som kan bli otydlig på mörkt pigmenterad hud. Håret längs området diffusa erytem eller rodnad kan också bli spröd och tenderar att förlora sin lyster. Anti-svamp utvärtes läkemedel kan minska rodnad och lindra den inflammatoriska reaktionen på huden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.