hur man beräknar att lösa värdet av en personskada

Försäkringsbolagen har formler som de använder för att beräkna ersättningsbeloppet värdet av en personskada. De kommer inte att avslöja dessa formler för allmänheten, istället föredrar att pruta för den lägsta uppgörelse de kan få. Om du eller din älskade en har drabbats av en personskada, är det upp till dig att upptäcka det sanna värdet av ditt krav och tryck på försäkringsbolaget för en rättvis lösning. Lyckligtvis principerna för beräkning av en personskada uppgörelse är väl avvecklas
1.
få kopior av din journal för att verifiera dina kostnader för läkarvård och svårighetsgraden av din skada. Att få ett undertecknat intyg från en läkare bedöma framtida sjukvårdskostnader.
2.
Uppskattar kostnaderna för din förlorade total arbetstid (inklusive sjukfrånvaro) genom att multiplicera antalet dagar du var tvungen att missa arbete genom din genomsnittliga dagslönen. Få en uppskattning från din läkare angående omfattningen av eventuella framtida funktionshinder, beräkna din totala förlorade lön i framtiden, och lägga detta till delsumma. Lägg till denna delsumma beloppet av dina medicinska kostnader.
3.
Bestäm den totala svårighetsgraden av din skada. Om skadan är relativt små, bör du lägga 200% av dina tidigare, nuvarande och framtida sjukvårdskostnader för sveda och värk. För mer allvarliga skador, kan du lägga till upp till 500%.
4.
Lägg bikostnader som t. ex. rättsliga och utredning avgifter till din löpning totalt.
5.

Skaffa en olycka rapport (om tillgängligt), och göra en objektiv bestämning av ditt jämförande fel i olyckan, och subtrahera detta från den totala summan. Om du bestämmer att olyckan var 30% ditt fel baserat på rapporten om trafikolyckan och tillgängliga bevis, till exempel, bör du dra 30% av din löpande summa.
6.
Lägg till en annan 50 % till din totala ge dig några förhandlingar rum med försäkringsbolaget.

tips och varningar


 • Om du inte har råd att betala en personskada advokat, hitta en som kommer att ta ditt fall på en hög beredskap. Om du förlorar, betalar du ingenting, men om du vinner måste du betala din personskada advokat mellan 30% och 40% av din lösning.
 • Försök aldrig att förhandla fram en personskada uppgörelse utan en advokat.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.