hur man identifierar Kawasakis sjukdom

Kawasakis sjukdom är en tidig barndom sjukdom som drabbar barn i allmänhet i åldrarna 2 till 5 och är vanligast hos pojkar med asiatiskt ursprung. Även Kawasakis sjukdom i allmänhet försvinner inom två veckor även utan behandling, kan den orsaka bestående hjärtproblem om obehandlade och bör övervakas och behandlas av läkare. Kawasakis sjukdom innebär svullnad av artärer, lymfkörtlar och inflammation i slemhinnorna. Här är hur man identifierar Kawakaki sjukdomen tidigt och få ditt barn behandlingsalternativ han eller hon behöver.
1.
Uppmärksamma ett varaktigt hög feber. En feber över 100 bör noteras och kontrolleras för att se om det varar mer än ett par dagar. Rektal och termometrar armarna är i allmänhet mer exakt än panna skanningsenheter. Kawasakis sjukdom kännetecknas av en feber av 101 i fyra dagar.
2.
Titta efter rodnad i hornhinnan i ögonen. Även känd som konjunktivit detta villkor kommer att likna rosa öga och är ett tecken på svullnad i artärerna i samband med Kawasakis sjukdom.
3.
Ta del av en röd tunga med ljusa fläckar. En del kallar detta tillstånd jordgubbe tungan att ange hur den visas. Läpparna kan också stänga en rödaktig färg och blir torra och spruckna.
4.
Watch för svullna händer och fötter med röda handflator och fotsulor. Detta är också ett tecken på den karakteristiska svullnad av artärer i samband med Kawasakis sjukdom.
5.
Leta efter att huden fjällar början kring naglarna. Denna senare tecken på Kawasakis sjukdom är lätt att upptäcka och om sjukdomen inte redan har rapporterats till en läkare det borde vara.
6.
Var uppmärksam på diverse senare symtom på Kawasakis sjukdom. Dessa inkluderar buksmärtor, diarré, kräkningar, artrit smärta, och även mindre eller tillfällig hörselnedsättning.

* Se tips nedan för behandlingsalternativ och typiska insatser behandling för Kawasakis sjukdom.

tips och varningar


 • Ditt barn kommer att tas emot in på sjukhuset i flera dagar för behandling av Kawasakis sjukdom.
 • En IV kommer att fyllas med gammaglobulin för att minska arteriell svullnad och minska risken för bestående hjärtsjukdom.
 • Aspirin är ofta ges för att få ner hög feber. Ge inte ditt barn aspirin om inte en läkare direkt avråder och ser till att aspirin dosering och resultat.
 • Se relaterade artiklar ovan för mer diagnos stöd och hälso-information sedan Kawasakis sjukdom symptomen ofta kan vara tecken på andra sjukdomar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.