hur platsen perimenopause symtom

Perimenopause symtom kan börja visa sig månader eller år innan en kvinna går in full klimakteriet. De flesta kvinnor börjar visa symptom på perimenopause i åldrarna 45 och 50, och anses postmenopausala efter kvinnan har gått ett helt år utan att ha en period. De flesta av de tecken i allmänhet vara menopausala faktiskt klimakteriet symtom, som den mest märkbara ske under denna tid. Medan förekomsten och svårighetsgraden varierar mycket från kvinna till nästa, nedan hittar du de som är vanligast.
1.
Reda på om det finns en stor variation i menstruationscykeln. En av de första symptomen perimenopausen att kvinnor tenderar att lägga märke till är en stor variation i beteendet hos sina perioder, t. ex. en mycket kortare eller längre cykel eller den tid som själva är mycket lättare eller tyngre. Istället för en anomali, skulle variation fortsätta under många cykler.
2.
Observera känslomässiga tillstånd och avgöra om det har skett några märkbara förändringar. En av de symptom på klimakteriet kvinnor som först märkte av släkt och vänner är de plötsliga och ibland intensiv humörsvängningar som kan åtfölja den. Gråt, depression och irritabilitet är vanliga rapporterade.
3.
Reda på om antingen varm blinkar eller nattliga svettningar förekommer. När folk tänker på klimakteriet eller klimakteriet symtom, det första som kommer att tänka på är värmevallningar. In natura, kan dessa åtföljas av nattliga svettningar och kyla blinkar.
4.
Ta reda på om det har förekommit några nya problem med fysisk närhet. Förutom torrhet i slidan som leder till smärtsamma samlag, orsakar den minskade hormonnivåer många kvinnor att tappa intresset för intim aktivitet helt, ibland till den grad att faktiskt hitta det motbjudande för dem.
5.

Kontrollera och se om urin vanor har förändrats. Inkontinens kan uppstå med pinsamt ofta tillsammans med uppkomsten av urinträngningar där ingen fanns förut.
6.
se om det har skett någon sömnlöshet eller trötthet. Förändringen i hormonella nivåer kan också leda till klimakteriet symtom som påverkar kvinnans hela känsla av välbefinnande. Sömnlöshet och trötthet är ganska vanligt, liksom känslan av utmattning som normalt inträffar under utslag efter en Sugar Rush. Bristen på sömn bara bidrar till dessa känslor.
7.
Ta reda på om det har skett några plötsliga förändringar i blodets kemi eller hjärtfunktionen. En Perimenopause symptom som ofta förbises är hur det kan påverka kvinnans blodvärden. Blodtryck och kolesterol kan förändras, och en oregelbunden hjärtrytm kan förekomma.

Tips och varningar


 • Perimenopause symptom kan variera mycket från kvinna till kvinna. En kvinna kan ha svåra symtom medan nästa kan ha mycket få. Det finns också många andra, till exempel ömma bröst, som inträffar med en lägre frekvens.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.