slits bicep muskeln

Biceps muskeln, som finns i överarmen, är ansvarig för stabilitet och manöverförmåga i din arm och skuldra. En biceps muskel tår är en smärtsam skada som kan påverka användbarheten av din arm och kräver operation för att reparera

Orsak

Den vanliga orsaken till en bicep muskel tår är upprepad användning under tryck. Tyngdlyftare är benägna att bicep muskel tårar, vanligt förekommande när vikten som ska lyftas är för tungt eller den tävlande har inte värmts upp tillräckligt.

Läge

bicep muskeln tårar uppträder vanligtvis i närheten av armbågen. En mer sällsynt typ av slitage kan förekomma på toppen av biceps nära axeln. Denna typ av skada beror vanligtvis på att artros orsaker

Symtom

Den första och mest omedelbara symptom på en trasig bicep muskel är smärta . Detta följs av en känsla av svaghet och stelhet i din bicep muskel, följt av blåmärken.

Behandling

Ansöka is till muskeln, vilket ger den mycket vila och utnyttja sjukgymnastik bidra till att stärka arm är den föreskrivna behandling för de flesta skador. Kirurgi är vanligtvis reserverad för idrottare och andra som är beroende av sin styrka för sin försörjning eller för de skador som inte svarar på icke-kirurgiska behandlingar.

Förebyggande /Lösning

Det bästa sättet att förhindra en bicep muskel tår är att värma upp tillräckligt innan träningen, vet dina gränser och vara uppmärksam på din form under träning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.