negativa effekterna av natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat behandlar matsmältningsbesvär och halsbränna genom att neutralisera magsyra. Läkare rekommenderar ibland natriumbikarbonat att minska syra i blodet och urinen, enligt Drugs. com. Behandlingen kan inte rekommenderas för patienter med högt blodtryck, leversjukdom, svullnad i armar och ben, hjärtproblem och njursjukdomar. Patienter som upplever negativa biverkningar när de tar natriumbikarbonat bör avbryta användning och anmäla en läkare.

Illamående

Natriumbikarbonat kan orsaka illamående och kräkningar, enligt Drugs. com.

Svullnad

Ödem eller svullnad i armar och ben kan uppträda när man tar natriumbikarbonat, på grund av natriumhalten .

Huvudvärk

Huvudvärk är en sidoeffekt av natriumbikarbonat hos vissa patienter. Huvudvärk en bieffekt av natriumbikarbonat är en kontinuerlig bieffekt och inte minska med tiden.

Förstoppning

En del patienter upplever en oförmåga att ha en avföring när du tar natriumbikarbonat. Alla är olika i avseende på deras avföring, och patienter som märker att tarmrörelser har slutat eller minskat ska sluta ta medicinen och meddela sin läkare.

Humörsvängningar

Natriumbikarbonat kan orsaka humörsvängningar hos vissa patienter, enligt Drugs. com. Symptom som humörsvängningar uppträder vanligtvis hos patienter som tar höga doser av medicinen eller som har tagit det under en lång tid, enligt Mayo Clinic.

Ökad urinering

En täta urinträngningar kan också förekomma i patienter som tar höga doser av natriumbikarbonat. Patienter med njursjukdom kan få symptom med mediciner också.

Ovanlig trötthet

ovanlig trötthet är utmattning eller trötthet som inte kan förklaras av brist på sömn eller överdriven aktivitet.

Minskad aptit

A minskad aptit som pågår kan vara en sidoeffekt av natriumbikarbonat hos patienter som tar stora mängder eller under en lång period.

Allergiska reaktioner

Allergiska reaktioner mot natriumbikarbonat är inte vanliga, men är en nödsituation. Symtom på en allergisk reaktion mot natriumbikarbonat inkludera svullnad i halsen, andningssvårigheter, och svullnad i tunga, läppar och ansikte. Patienter som upplever dessa symtom ska sluta medicineringen omedelbart och söka akutvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.