allergier för katter som människor

Katter är bland de mest populära husdjur i USA, och en av de vanligaste allergi triggers. Varje katt kan orsaka allergiska symptom, oavsett hårlängd eller ras

Orsak

Allergi mot katter har ingenting att göra med kattens päls. Proteiner i kattens saliv, som torkas på håret som katten hästskötare själv, är den verkliga boven. Torkade hudflagor, kallas ilska, är också bärare av denna trigger.

överaktivt immunsystem

Ditt immunförsvar är normalt en stor försvar mot farliga inkräktare som skulle äventyra din hälsa, som virus. Allergier är resultatet av en överaktiv immunsystemet, vilket misstag en ofarlig material för något farligare.

Symtom

Den mest stereotypa tecken på en allergi är nysningar, men det är inte den enda. Nässelutslag, rinnande ögon och en täppt näsa är också vanliga symtom på en allergisk reaktion.

Diagnos

Ibland vad som tycks vara en katt allergi är faktiskt en allergisk reaktion mot de saker kitty kan ha fastnat på hennes päls. Pollen eller mögel kan lifta på kisse, vilket innebär obehag för dem som är allergiska mot dem. Din läkare kan köra några tester, vanligen hud eller blod, för att fastställa orsaken till din reaktion.

Behandling

Undvika katter kan vara den mest effektiva behandlingen, men over-the-counter mediciner, såsom antihistaminer och decongestants är oftast tillräckligt för att minimera symptomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.