att skilja mellan maligna och benigna tumörer

Maligna och benigna tumörer är ofta förväxlas med varandra, men de är ingenting lika. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan dessa tumörer och kunna korrekt identifiera varje. Elakartade tumörer har cancerceller i dem växer onormalt, som kräver omedelbar behandling metoder. Godartade tumörer växer inte onormalt och har liten eller ingen klinisk effekt. Däremot kan godartade tumörer trycker mot angränsande körtlar eller nerver, vilket orsakar olika symptom. Alla tumörer bör tas på allvar och vara korrekt identifierade av en specialist.
1.
Observera tumören noggrant för att se om den har förändrats i färg, storlek eller form. Använd en linjal för att hålla reda på tumörens storlek. Boka en tid för att se en specialist omedelbart identifiera tumören och behandla det som behövs.
2.
Inse att elakartade och godartade tumörer är ingenting lika. Maligna tumörer är mycket allvarlig och orsaka stora hälsoproblem eftersom de kan spridas i hela kroppen. Godartade tumörer är slutna, men kan vara smärtsamt och växa i storlek.
3.
Förstå att elakartade tumörer kan behandlas med kirurgi, strålning, kemoterapi eller en kombination av dessa metoder. Källorna till maligna tumörer kan vara avvikelser i immunförsvaret, strålning, genetiska avvikelser, vissa virus, solljus, tobak, bensen och giftiga svampar.
4.
Inse att godartade tumörer är oftast ofarliga, men inte alltid. Även om de inte cancer, kan de växa ännu och orsaka skador på andra organ, vävnader eller nerver i närheten. De kan identifieras av knutor, smärta, svullnad och inflammation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.