barometertryck och hormoner

Barometertryck, vare sig ökar eller rasar, tycks ha betydelse för sjukdomar som involverar hormoner

barn föds

Fler spädbarn föds när barometertrycket är låg. Enligt en undersökning gjord av Tokyo Medical University's Institutionen för obstetrik och gynekologi, det finns en tendens till en gravid kvinnas foster membran att brista när barometertrycket är lågt. När barometertryck förändras, antingen går upp eller ner, det finns fler leveranser.

Connection

Det tyder på att lufttrycket kan faktiskt ha en inverkan på en gravid kvinnas hormoner. Labor styrs av olika hormoner och det autonoma nervsystemet och kan påverkas av vädret.

Méniu00E8res

Méniu00E8res sjukdom är en innerörat sjukdom som gör episoder av yrsel, tinnitus (ringningar i öronen), fluktuerande hörsel förlust och trycket i örat. När det atmosfäriska trycket ändras kan symtomen förvärras, enligt Alec N. Salt, PhD. , docent vid Washington University School of Medicin.

Release av hormoner

Tryck känsliga system i kroppen är involverat i att upprätthålla normal blodvolym. Dessa system release hormoner, som påverkar funktionen av njurar och avgöra hur mycket vätska blir kvar eller släppas i en kropp, som reglerar en persons totala blodvolym.

Känslighet

Det är tänkbart, men inte vetenskapligt bevisat, att örat är känslig för hormoner som förvärra symtom som går längs med Méniu00E8res. Forskning fortsätter att göras om hur barometertryck förändringar påverkar örat och hur vätske-balans hormoner påverkar örat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.