hur människan får skabb från hundar

När kvalster infektera hundar, det är medicinskt kallas Mange. Mange är en hud sjukt orsakade av kvalster som invaderar en hunds kropp. De attackerar normalt i stora skaror. De kvalster äter de näringsämnen av sin värd kropp. Hundar kan smittas av två typer av skabb, men rävskabb är den enda form som kan överföras till människor. Kvalster kan orsaka många hälsoproblem för ditt husdjur liksom du

Fysisk kontakt

När en människa kontrakt skabb, är villkoret kallas skabb. Människor kan få skabb genom långvarig fysisk kontakt med en smittad hund. Kontakta genom petting, sova i samma säng, spela och dela samma möbler kan tillåta överföring. När en person blir infekterad med skabb är det vanligtvis ett milt fall. En människa kan vidarebefordra skabb till andra genom fysisk kontakt och dela med sängkläder och kläder. Så vidta extra försiktighetsåtgärder och få behandlas så snart som möjligt.

Symtom hos människor

Symptom på rävskabb är inte svåra att missa. Du kommer att börja uppleva klåda och irritation i huden. Du kanske får utslag som ser ut som små, blåsliknande gupp. De områden som berörs oftast är inner armbågar, knän, midja, handleder, skinkor, handflator, fotsulor, bröst och könsorgan. När ett barn är smittat, kvalster ofta håla runt ansikte, hals och hårbotten.

Behandling för Hundar

Ta din hund till veterinären för att avgöra din hunds typ av skabb. Din veterinär kan ordinera rätt typ av medicin för din hund. Få din hund behandlas så snart som möjligt kommer att förhindra obehag.

Behandling för Humans

Behandling för människor ingår en resa till läkare. Om du har skabb eller har kommit i kontakt med någon som har skabb, bör du söka behandling från din läkare. Bad och over-the-counter förberedelserna kommer inte att bli av med skabb. Skabb försvinner på egen hand. Dock vänta på att göra det kan vara extremt obehagligt

Förebyggande

Ett bra sätt att förhindra mange är att upprätthålla god hygien i din hund. Ge nytt strö och hålla din hunds vaccinationer aktuella. Initiera loppa och mask förebyggande. Ge din hund kvalitet och näringsrik mat. Förhindra mange uppstår i din hund kan hindra dig från att bli smittade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.