hur man förebygger skador achilles

Hälsenan är den längsta och starkaste senor i kroppen och är viktig för daglig verksamhet. Det är viktigt i all verksamhet som innebär att flytta fotleden och peka och flexar foten.

en Achilles skada oftast orsakas av en av några olika faktorer: inflexibilitet otillräcklig styrka i vadmusklerna, och överanvändning. Plötsliga höjningar av längd och /eller intensitet av motion kan orsaka skador att inträffa, men det finns förebyggande åtgärder som vi kan vidta för att minska risken för Akilles skada.
1.
Stretch, Stretch, och Stretch lite mer

Ta några minuter varje dag för att göra några stretchövningar. Det är god praxis att sträcka på hela kroppen, men framför allt fokusera på vadmusklerna (se avsnittet Resurser nedan för några kalv stretching övningar).

Stretching ett par gånger om dagen skulle vara perfekt, men åtminstone se till att stretcha före och efter träning. Men vill du inte att stretcha kall muskler. Göra en snabb 5 min. uppvärmningstid att mjuka upp musklerna och få dem varma före stretching.

Yoga också skulle vara mycket fördelaktigt för flexibilitet utbildning.
2.
stärka ben och muskler kalv

Genom att stärka vaderna Du är också att stärka din hälsena. Detta kommer att gå en lång väg mot att förebygga skador. Svaga vadmuskler kan öka sannolikheten för att uppleva Akilles skada (se avsnittet Resurser för övningar kalv förstärkning).
3.
Gradvis öka intensiteten eller varaktigheten av motion

Se tillräckligt för att värma upp och sträcka innan det inleder träning och överdriv inte. Många människor är glada när du startar ett träningsprogram och vill hoppa direkt i efter att ha suttit på åskådarplats i månader eller mer, men detta kan leda till skador.

Börja långsamt och gradvis öka den tid du tillbringar tränar eller tränar. Om du bara få tillbaka på basket eller tennis efter en lång ledighet inte spendera timmar på domstolen din första tid tillbaka. Om du är en löpare, inte ökar ditt avstånd eller den tid du spenderar kör med mer än 10% per vecka. Detta råd gäller för nybörjare och rutinerade veterinärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.