patofysiologi av grå starr hos barn

En grå starr är en ogenomskinlig område i linsen i ögat. Ungefär ett av 250 barn utvecklas en katarakt under barndomen, enligt Cleveland Clinic. Beroende på deras storlek och läge, grå starr hålla potential att tillfälligt eller permanent skada ett barns vision

Orsaker

Barn kan vara född med grå starr eller utveckla dem någon gång senare i barndomen, enligt Children's Hospital Boston. Några orsaker till katarakt inkluderar genetiska sjukdomar, andra ögonsjukdomar, trauma och sjukdomar som diabetes.

Symtom

Som barnsjukhuset i Boston förklarar, kan grå starr orsaka symptom som grumlig eller oskarp syn och nedsatt syn. När man ser med en ficklampa, kan eleven ser vita snarare än mörk.

Kortsiktiga effekter

En grå starr kan försämra barnets vision genom att blockera vägen för ljuset till näthinnan, vävnaden på baksidan av öga som är ansvarig för att ta emot bilder, enligt American Association for Barnögonvård och skelning.

Långsiktiga effekter

Klart bilder är nödvändiga för ett spädbarn att utveckla vision, enligt Cleveland Clinic. När en grå starr skadar ett spädbarn vision är onormal visuella kopplingar skapas, utan snabb behandling kan permanent synnedsättning förekomma. Synbortfall kan även förekomma hos äldre barn som utvecklar grå starr, som vision inte är fullt utvecklat till en ålder av åtta eller nio.

Behandling

En grå starr som stör ett barns vision behandlas med kirurgiskt avlägsna den drabbade lins, enligt Cleveland Clinic. För att kompensera för de saknade lins, kan en intraokulär lins implanteras, eller att barnet får bära glasögon eller kontaktlinser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.