silke och allergier

Silk är en lyx tyg, många människor strävar efter att inkludera silke i garderoben, som ibland anses vara en statussymbol. Trots att silke är en naturlig fiber, eftersom det innehåller protein kedjor kan det vara ett allergen hos vissa människor

Allergier

Den största allergier som silke producerar är astma och allergisk rinit. Symtom på det senare inkluderar rinnande näsa och kliande ögon som liknar hösnuva.

Orsaker

Där finns en mängd olika orsaker till dessa allergier. Vissa personer kan vara allergiska mot domesticerade silke, vissa vilda siden och en del till damm som kan ges bort av spunnet silke. Det finns tillfällen när kosten för larv kan orsaka dessa allergier, eftersom att kosten kan påverka proteinkedjor finns i siden fiber.

Andra orsaker

Andra gånger sericin, en klibbig protein som rockar strand av silke, kan vara orsaken till allergi. Någon gång att protein inte tas bort ordentligt från The Strand.

Silk Färgämnen och allergier

färgning av siden kan också vara en orsak till hälsoproblem. Silk är en mycket absorberande material. Därför kommer den att leda till mer av en allergisk reaktion hos dem som är känsliga för färgämnen kemikalier.

Rättsmedel

Om du är allergisk mot siden, ibland undviker det kommer att vara din enda alternativet. Men om du är allergisk mot färgämnet och bara älskar hur det känns tyget, det finns sätt att fortfarande bära siden och inte behöva lida av konsekvenserna. Du kan välja att använda råsilke, naturliga ofärgade silke eller golden-färgade Muga siden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.