vad är orogastric sondmatning?

Matning är ett sätt att förse patienter med nödvändiga näringsämnen via ett infogat enteral rör antingen genom näsan --- nasogastrisk --- eller genom munnen --- oro och magsäck. Oro och magsäck rör används ofta för att leverera näring till för tidigt födda barn, spädbarn och små barn

Oro-sond

Enligt Merck Manual webbplats om enteral nutrition, är en oro-sond ett långt, smalt rör förs in genom munnen, som sluttar ner halsen direkt in i magsäcken. Två typer av oro och magsäck slangar används: "brett hål" rör i PVC för kortvarig användning och "fin bar" rör i kisel eller polyuretan utsetts för långvarig användning (fyra till sex veckor)

. sondmatning

Löslig vätskor, så kallade feeds, eller polymera formler enligt Merck hemsida, matas in i mun-sond när det är ordentligt isatt i munnen. Vissa vätskor, inklusive läkemedel, kan behöva ytterligare utspädning, enligt UCL Institute of Child Health.

Krav

En patient måste ha en fungerande mag-tarmkanalen för att få näring via en oro-sond. Placering av röret måste bekräftas när de sätts, bekräftade före varje utfodring, och kontrolleras var sjätte timme eller en gång varje skift om kontinuerliga flöden krävs, enligt UCL Institute of Child Health

orsaker

Den är lättare. att infoga en oro-sondmatning än en nasogastrisk sond och röret är lättare tolereras under användning, i enlighet med UCL Institute of Child Health. Det är också en mindre traumatisk metod av utfodring för ett spädbarn eller barn.

Varningar

Värm inte oro-gastric feeds före administrering av dem. Allt foder flaskor skall torkas, särskilt i toppen, med en alkohol-baserad, sterilisering torka och slangar kontrolleras för blockering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.