Vad är aktivt kolit?

Kolit, mer känd som ulcerös kolit, är en kronisk sjukdom. Det är i en grupp av sjukdomar som kallas inflammatorisk tarmsjukdomar. Ulcerös kolit leder till inflammation i mag-tarmkanalen. Det finns inget botemedel för denna sjukdom, men det kan behandlas med mediciner. Denna sjukdom är inte heller konsekvent aktiva

Identification

Sjukdomen anses aktiv om du får skov av symptom, enligt Netdoctor. Du kan behöva sängläge om du har allvarliga flare-ups. Alternativt kan du vara i remission om du har lindrar dina symtom.

Symtom

Några av de möjliga symtom av ulcerös kolit kan innefatta diarré, blodig avföring, magsmärtor, feber och oförklarlig viktminskning.

Diagnos

Om du misstänker att du har ulcerös kolit, kan din läkare ta blodprover och avföringsprov för att analysera. Han kan också ta röntgenbilder och göra en koloskopi.

Missuppfattningar

Du kan fortfarande behöva ta din medicin även om din sjukdom är inte aktiv, enligt NetDoctor. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera den pågående inflammationen. Följ alla läkarens anvisningar om läkemedel.

Behandling

Några av de mediciner som kan användas för behandling av ulcerös kolit omfattar hydrokortison, mesalamine, sulfasalazin och olsalazin, enligt Drugs. com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.