Vad kan orsaka uppkomsten av plötslig ledvärk?

Debut av plötslig ledvärk kan ses i akuta tillstånd såsom frakturer eller kroniska sjukdomar som lupus. Smärtan är oftast svår och kan påverka axlar, fingrar, armbågar, höfter, knän och tår

Traumatiska Frakturer

Traumatiska frakturer (akut frakturer) orsakas av en direkt påverkan på benet. Den direkta påverkan kan komma från bilolyckor, fall eller idrottsskador. Resultatet är inte bara ett brutet ben men plötslig, svår ledvärk i armar och ben, liksom.

Luxation

En störning är en gemensam skada där ändarna på benen flyttas från sin normala position på grund av trauma. Denna typ av skada kan immobilisera leder, vilket resulterar i plötslig och svår smärta i axeln, höfter, bäcken, knä, fotled och fingrar.

Gikt

Gikt eller giktartrit är en inflammation i lederna som kännetecknas av plötsliga och svåra attacker av smärta och ömhet vid basen av stortån. Detta tillstånd orsakas av en ansamling av urinsyra kristaller som äter upp brosk, vilket gör lederna känns varmt och svullet.

Lupus

Lupus är en kronisk autoimmun sjukdom. En autoimmun sjukdom är en där kroppens immunförsvar angriper sina egna vävnader och organ. Dessa attacker komma plötsligt och kan karakteriseras med episoder av svår ledvärk, stelhet och svullnad i fingrar, axlar, armbågar och knän.

Sickle-cell anemi

Sicklecellsanemi är ett kroniskt ärftlighet tillstånd där röda blodkroppar likna en halvmåne eller skära form på grund av onormal hemoglobin. Hemoglobin är ett syretransporterande protein inom de röda blodkropparna. Den onormala hemoglobin gör att cellerna spricker, vilket leder till anemi. Liknande lupus, är sicklecellanemi också kännetecknas av plötsliga attacker av svår smärta, svullnad och inflammation i lederna. Dessa episoder kan pågå från några minuter till flera dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.