Vilka är fördelarna med att ta kortison skott?

Kortison skott eller kortikosteroider injektioner ges till lederna i kroppen för att minska smärta och inflammation. Skotten kallas kortison skott, men de kan faktiskt innehålla en kombination av mediciner beroende på var skotten är föremål för tvångsförvaltning. Kortison är ett ämne som finns naturligt skapas i njuren. När du lägger till en stor mängd av ett naturligt förekommande ämne i kroppen, vara ytterst försiktiga och göra det bara när din läkare har rekommenderat.

Minska smärta och inflammation

Den största fördelen med kortison skott är att minska smärta och inflammation i eller nära ett visst gemensamt. Smärtan är snabbt minskas med lokalbedövning normalt ingår i skottet, och inflammationen hämmas av kortikosteroid medicin. Kortison kan lösa ärrvävnad och minska storleken på en irriterad eller inflammerad led. Du kanske inte kan känna skillnaden i några dagar, som sköt sig orsakar lite av tillfällig svullnad på platsen för injektionen.

Förbättrad rörlighet

Genom att minska svullnad i och runt leden, kortison skott kommer du att kunna förbättra rörligheten i leden. Utan så mycket ärrvävnad i vägen, kan ert gemensamma börja röra nästan lika mycket som den gjorde före ärrvävnad bildades. Ärrvävnad kan växa tillbaka, dock, och alternativa mediciner och terapi kan behövas för att säkerställa att din ökad flexibilitet i det gemensamma fortsätter.

Möjlighet till förstärkning

En annan anledning till att använda kortison skott är att ge dig en chans att stärka närliggande muskler. Om en gemensam gör så ont att man knappt kan röra det, kommer det göra det omöjligt för dig att stärka den kompletterande musklerna genom träning. Först när rörligheten i lederna förbättras kommer du att kunna lägga styrka till stöd för musklerna. Till exempel när din axel blir mer flexibel, kan du börja arbeta på styrkan i ditt stödja rotatorkuffen.

Kort återhämtningsperioden

Även om det kan ta dig veckor eller månader att återhämta sig från några metoder för smärtlindring-såsom kirurgi-en kortison spruta får bara ta ett par dagars återhämtning. Vissa läkare säger att du kan återgå till verksamhet inom en dag eller två, medan andra rekommenderar att du undviker tunga lyft med det gemensamma i fråga under två veckor. Kom ihåg dock, medan det finns en kort återhämtningsperiod, effekterna av en kortison spruta får inte vara i på lång sikt heller.

Flera villkor

Det finns många sjukdomar och sjukdomar som kortison skott kan användas för under behandling. Dessa villkor omfattar bagaren cysta, bursit, gikt, lupus, artros, fascit plantar, sarkoidos och tennisarmbåge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.