dränering av örat

Öron dränering, annars känd som flytningar, oftast orsakade av öronvax. Det finns tillfällen då andra ämnen rinna ur örat, inklusive blod, pus eller annan vätska. Öron ansvarsfrihet är inte alltid ett tecken på ett problem, men läkare bör sökas om du är osäker

Orsak

olika stimuli kan resultera i örat ansvarsfrihet, till exempel en brusten trumhinna, eksem i hörselgången och infektioner. Simmare öra och cancer kan också orsaka öra dränering.

Försiktighetsåtgärder

Öronen är självrengörande och normalt inte kräver någon extra omsorg. Aldrig in några föremål i hörselgången, inklusive bomullspinnar.

Träffa en läkare

Se din läkare när utsläppen är klar, gul eller blodig, eller till följd av en skada. Om du upplever extrem smärta eller hörselnedsättning, sök läkarhjälp.

Diagnos

För att fastställa orsaken till och makeup av ansvarsfrihet, kan din läkare ta ett prov av ämnet och har ett test labb springa.

Behandling

Mediciner kan föreskrivas, såsom antiinflammatoriska eller antibiotika, de flesta som tillämpas i örat för maximal effektivitet. Brusten trumhinnor behandlas genom peroral antibiotika för att förebygga infektion och hjälpa läkningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.